محل تبلیغات شما

به نقل از سایت خبری جنوب ایران

نویسنده: منصور فرهادی عضو انجمن هسته ای ایران

در این نوشتار به تبیین نقش و جایگاه اقشار مختلف جامعه در قبال مذاکرات حساس هسته ای می پردازیم که از مهمترین موضوعات چند سال اخیر کشور و دولت تدبیر و امید می باشد.
 
1-نقش وزرای اقتصادی و فعالین اقتصادی کمتر از آقای ظریف نیست تیم مذاکره کننده زمانی می تواند نتیجه ی خوبی بدست آورد که عقبه ی آن، قدرت و صلابت حاصل از تلاش تیم اقتصادی و ی داخلی باشد. آقای ظریف و تیمش هر قدر هم که توانمند باشند از موضع ضعف نمی توانند گل دیپلماتیک بزنند  باید اعتقاد راسخ داشته باشیم که زمین بازی مذاکره ژنو ، وین و لوزان و . نیست بلکه پالایشگاه ها، نیروگاه ها ، شهرک های صنعتی ، کشاورزی ها، معادن و دانشگاه های ماست. مذاکرات بسیار مهم است اما گره زدن همه ی امور کشور به آن یک خطای استراتژیک بزرگ است ما الان مذاکرات را تبدیل کرده ایم به استادیوم آزادی ، جمعیت کثیری از استعدادها و توانایی های این سرزمین را که می توانند در برد تیم نقش داشته باشند به تماشاچی صرف تبدیل کرده ایم که عده ای کف و سوت می زنند و عده ای فحش می دهند و اعتراض می کنند یا گریه می کنند، مشکل حادتر این است که تعداد زیادی از مدیران کشور نیز به تماشاچیان جایگاه ویژه تبدیل شده اند و این آسیب بزرگی برای کشور است.

2- نباید این طور تصور کنیم که هر نوع مذاکره و تعامل با دنیا مذموم و نکوهش شده است . حرف ما حق و به جا است از گفتن حرف حق و ایستادن پای آن و تعامل سازنده با دنیا برای استیفای حق ملت نباید ترسید. عده ای گمان می کنند که پس زدن همه ی مناسبات پذیرفته شده و قواعد تعامل در سطح بین المللی ، انقلابی گری است در حالی که این طور نیست . همانگونه که مقام معظم رهبری بارها تأکید فرموده اند انقلابی گری به معنای انزوا طلبی و قطع ارتباط با عالم نیست بلکه باید بر اساس قواعد حقوق بین الملل به دنبال استیفای حق قانونی خود باشیم و تلاش کنیم و این در شرایط فعلی مستم حضور پررنگ دیپلماتیک در دنیا با حمایت داخل است.

نکته ی مهم و کلیدی در این مقوله این است که ما نباید دلداده ی مذاکرات باشیم و تصور کنیم همه ی آینده ی ما در گرو مذاکرات است و نه دل نگران آن باشیم و تصور کنیم که با به نتیجه رسیدن مذاکرات تمام دستاوردهای هسته ای کشور بر باد می رود بلکه باید منطق بینابینی داشته باشیم یعنی بجای منطق سیاه وسفید منطق فازی یا خاکستری داشته باشیم.

3- بزرگترین دارایی تیم مذاکره کننده ی هسته ای ایران اعتماد مقام معظم رهبری، حمایت ملت ایران و توان بالای دولت تدبیر و امید در ت خارجی است که این سه عامل اساسی می تواند باعث دلگرمی و موفقیت مذاکره کنندگان شود. این سه عامل به دنیا نشان خواهد داد که برخلاف آمریکایی ها از رأس نظام جمهوری اسلامی تا پایین ترین ارکان این نظام صدای واحدی به گوش جهانیان می رسد و این مقوله در عرف دیپلماتیک روز دنیا بسیار تأثیر گذار است.

4- ایران هیچ گاه از معاهدات بین المللی و به ویژهNPT  خارج نشده و نخواهد شد و کسانی که موضوع خروج ازNPT  را مطرح می کنند مطمئنا آگاهی کافی ندارند کسی که از NPT خارج شود می خواهد به دنبال بمب برود در حالی که ایران سردمدار استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است و همواره به تعهدات بین الملل پایبند بوده است.

5- توافق خوب هسته ای توافقی است که سیر توسعه ی هسته ای کشور را بدون هیچ مشکلی باز بگذارد و دستاورد های فعلی ما هیچ کدام نابود نشود. در سند جامع که در حال تنظیم است همه ی فعالیت ها و تأسیسات هسته ای ایران وجود دارد و غنی سازی صنعتی نیز وجود دارد همچنین رآکتور آب سنگین اراک بر اساس طرح ایران باقی خواهد ماند و تأسیسات فردو قم که 80 متر زیر زمین است فعالیت خود را ادامه خواهد داد در عین حال رفع تمام تحریم های مالی ، بانکی و اعتباری از مفاد این توافق خواهد بود ان شأالله.

6- توافق هسته ای ایران با 1+5 منجر به کاهش تنش بین ایران و غرب خواهد شد اما قطعا به دلیل تفاوت های ایدئولوژیک فی مابین پایان تنش ها نخواهد بود و نباید ساده انگارانه به این مقوله نگریست.

7- تا زمانی که توافق جامع و نهایی صورت نگیرد دو طرف مذاکره راهی را برای ادامه ی مذاکرات می یابند زیرا بازگشت به گذشته برای تمام طرف های مذاکره کننده سخت است.

8- نگاه علمی و دیپلماتیک و سرشار از تجربه ی دولت تدبیر و امید به مذاکرات هسته ای برای حل مسائل بنیادی کشور بسیار جای تقدیر و تشکر دارد و قطعا با در نظر گرفتن اینکه در حال حاضر اکثر علوم فنی مهندسی و پزشکی به حوزه ی هسته ای گره خورده اند و درهم تنیده شده اند زمینه ی رفع تحریم های ظالمانه و حرکت رو به رشد کشور را فراهم نمایند. لازم به ذکر است که در حال حاضر بیش از یک هزار مرکز پزشکی هسته ای در کشور در حال خدمات دهی به به بیش از یک میلیون نفر بیمار ایرانی در طول سال هستند و همه ی این ملاحظات اجتماعی تلاش مجدانه و دلسوزانه ی تیم مذاکره کننده و حمایت های داخلی را می طلبد.    

انتصاب یک هرمزگانی به عنوان مشاور علمی رییس شورای عالی استانهای کشور

دکتر فرهادی: حضور هرمزگانی ها در وزارتخانه ها ضمانت پیشرفت استان است

مذاکرات هسته ای و وظیفه ی ما در قبال آن

ی ,ای ,هسته ,های ,کشور ,مذاکرات ,هسته ای ,است که ,همه ی ,ای ایران ,مذاکره کننده

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اخبار تکنولوژی و فناوری baniruntio وبلاگ همسفر آزاده سوله دست دوم UUbs فرهنگستان خاطرات روزانه ی حناوباران نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان بهشهر onualpasi tianhaligprin